Dag 402 (19. april 2021):

Bildet er tatt av Pexels fra Pixabay

Tolv europeiske storklubber i fotball annonserer at de går sammen for å stifte sin egen superliga. Felles for de flest av dem, er at de er eid av forretningsmenn fra Asia og USA. For hvor mørkt kan det bli? Hvem er det som tror at opplevelsen av å spise god biff blir bedre av å det hver eneste dag? Dette er bare så sykt korttenkt. Det er noe som heter at «penga rår», og det kan det nok hende at det gjør i denne saken også, men det betyr nok heller at UEFA, FIFA og resten av verden vinner. For hvor mye penger ligger ikke i potten for Premier League, for britisk turistindustri og for landslagene, for eksempel? Hvis UEFA nekter de samme klubbene å delta i disse turneringene (og hvorfor skal de ikke gjøre det), er dette «game over» før det har begynt.

Dette innlegget ble publisert i Dagboka. Bokmerk permalenken.