Dag 400 (17. april 2021):

Bildet er tatt av forfatteren

Det er familiemiddag, det vil si dagens koronasituasjon betyr det oss, min mor og svigermor. Dagens diskusjonstema er kongefamilien, og nærmere bestemt prinsesse Märtha Louise. Min konservative mor synes prinsessens mange valg av livspartnere er forkastelig og setter kongehuset i et dårlig lys, mens kona mener det er bra hun er som «alle andre». Personlig er jeg veldig lite interessert, men jeg kan være med på at kongehuset kan ha noe for seg som døråpnere for norsk næringsliv i det fjerne utland. Likevel må jeg si at jeg tenker følgende; Hvis de skal få lov å være helt vanlige, hva skal vi med dem? Dersom kongehuset ikke hadde eksistert i dag, ville vi utnevnt en tilfeldig familie til å skape det vi nå har? Neppe.

Dette innlegget ble publisert i Dagboka. Bokmerk permalenken.