Dag 342 (18. februar 2021):

Bilde av Bianca van Dijk fra Pixabay 

Samme dag som det annonseres lettelser i smittevernstiltakene rundt omkring, stiger de nasjonale tallene igjen. I min egen kommune, som tross alt er en kommune med et sekssifret antall innbyggere, har det faktisk vært 0 – null – nye smittede siste døgn. Det er veldig bra! Når man samtidig kan lese i lokalavisen at kinoen hiver seg rundt og setter opp 57 forestillinger i helga, er det veldig lett å tenke at dette dog ikke kommer til å gå så bra så veldig lenge. Forrige gang vi var på kino under pandemien, var folk veldig flinke på vei til plassene sine, men da forestillingen var over, stod de omtrent oppå hverandre på vei ut. Så hvor lenge vi for beholde denne lokale gleden, er vanskelig å spå, men noe sier meg at det verste faktisk kanskje er foran oss. De nye virusmutasjonen har det med å smitte ganske mange i slengen.

Dette innlegget ble publisert i Dagboka. Bokmerk permalenken.