Dag 325 (1. februar 2021):

Bildet er tatt av Peggy und Marco Lachmann-Anke fra Pixabay

Det skjer stadig rare ting i markeder som påvirker økonomien vår. I forrige uke var det et sært selskap notert i USA som steg flere hundreprosent på absolutt null og niks, hvilket jo ikke betyr noe som helst for de aller fleste av oss, men som betyr mye for dem det gjelder. I dag derimot, skjedde det noe som berører oss stort sett alle sammen, og det var at strømprisen steg med 500% på bare noen timer. Siden november, har den steget 5000% og DET påvirker mange. Heldigvis varte ikke denne voldsomme prisstigningen lenge, og noen timer senere, var den nede på et nivå vi i alle fall er vant til å ha et forhold til. Vi pratet med eks-utvekslingsstudenten vår via Facetime i går, og hun kunne fortelle at det var like kaldt i nord-Tyskland som her, dvs rundt minus 15. Mulig vi har mye av forklaringen på de høye strømprisene der.

Dette innlegget ble publisert i Dagboka. Bokmerk permalenken.