Dag 289 (26. desember 2020):

Bildet er tatt av StockSnap fra Pixabay

Barn leker ikke nødvendigvis sammen lenger i familieselskaper. Før følte jeg at det gikk av seg selv; Fem minutter med litt sjenanse før vertsbarnets mor eller far foreslo en eller annen lek, og derved gikk resten av seg selv, og barna ble bestevenner og ville absolutt ikke hjem igjen når selskapet var slutt fire, fem timer senere. Nå, derimot, skal det langt mer til, og årsaken er skjerm. Både barnet som bor der, og barnet som kommer på besøk, har svært ofte sin egen skjerm, og den gjør at ethvert forsøk på å få til noe som helst krever minst 10 ganger innsatsen av hva det gjorde før. Trøsten er at det fortsatt er mulig. Men som forelder må du være villig til å legge ned et ganske godt stykke arbeid «to make it happen».

Dette innlegget ble publisert i Dagboka. Bokmerk permalenken.