Dag 264 (1. desember 2020):

Bildet er levert av Pete Linforth via Pixabay

Bør vi legge ned Facebook eller lokalavisa? Eller begge to? Eller ingen? Ja, man kan jammen spørre om hva som skjer med dagens samfunn når avisene lager saker av noe som ikke er en sak, for deretter å publisere de på Facebook og skape et massivt rabalder. Avisas motiv må åpenbart være å trekke trafikk til nettsidene sine, og jeg er redd at så lenge de gjør det, driter de i konsekvensene og alt annet. Det som er trist, er at det skapes et bilde for svært mange der ute som er falskt. Først og fremst skyldes det at de færreste faktisk tar seg tid til å lese seg opp på saken. Det leser overskriften og kanskje ingressen, men det er også det hele. Deretter rykker de ut på Facebook hvorpå de helt uberettiget skjeller ut både den ene og den andre. Og de skjønner heller ikke dersom de lar seg utnytte av noen som har en plan med nettopp denne typen innlegg. Det er bare trist.

Dette innlegget ble publisert i Dagboka. Bokmerk permalenken.