Dag 245 (12. november 2020):

Bildet er levert av freakwave via Pixabay

Smittetallene både i Norge og i verden setter stadig nye rekorder. Jeg må si at jeg synes det blir ekstremt spennende å se trenden i begynnelsen av neste uke. For den bør være fallende! Samtidig er antall nye smittede pr. dag nå så høyt at smittesporing må begynne å bli en ekstremt krevende øvelse. Med 700 ny smittede om dagen, betyr det at 14000 telefoner må tas dersom antall nærkontakter siste ti dager for disse har et snitt på 20. Det sier seg selv at det er ikke lett arbeid. Et annet interessant perspektiv i tallene, er at 40% av de som smittes nå, er ikke etnisk-norske. Hva er det de gjør eller ikke har forstått? Jobber de i ekstremt utsatte yrker? Bor de tett? Eller har de bare ikke fått med seg tiltakene som alle bør forholde seg til?

Dette innlegget ble publisert i Dagboka. Bokmerk permalenken.