Dag 232 (30. oktober 2020):

Bildet er levert av Elias Sch. fra Pixabay

Det er lett å tenke at nesten alt vi gjør inne på it-feltet er i miljøets tegn, og kanskje spesielt i disse koronatider hvor økt bruk av møteløsninger, har spart samfunnet for enorme utslipp av klimagasser. Men det betyr ikke at vi også her kan bli bedre, har jeg lært i dag. Visste du for eksempel at det å sende data over det nye 5G-nett krever 150 ganger så mye energi som å sende den samme datamengden via kabel? På samme måte kan vi også redusere klimaavtrykket fra digitale bilder vi tar med mange titallsganger, dersom vi bare velger å få ned noe på oppløsningen. Kvaliteten er uansett så høy at det ikke er mulig for det menneskelige øyet å se forskjell.
Og visste du at på sikt vil faktisk IT stå for en relativt stor andel av verdens klimagassutslipp?
Så verden er som vanlig ikke sort/hvitt, ikke denne gangen heller.

Dette innlegget ble publisert i Dagboka. Bokmerk permalenken.