Dag 226 (24. oktober 2020):

Hva gjør du dersom du får beskjed om at du har en 50% sjanse for å ha en arvelig sykdom (genfeil) som gir en stor sannsynlighet for en type kreftdisponering? For hvis du da får et positivt svar, vil jo i neste rekke barnet ditt ha en tilsvarende sannsynlighet, og vil du virkelig vite det nå, når du selv har levd i nesten 50 år, helt problemfritt? Dette er ikke et tenkt case, det er et virkelig case, ikke for meg, men for kona. Hennes mor ble nylig varslet fra helsemyndighetene om at hun burde teste seg etter at broren hennes (konas onkel) testet positivt. Så nå vet kona at moren hennes er arvelig disponert, men vil vi virkelig vite om hun er det selv? Og som sagt, hvis hennes svar skulle være positivt, vil vi da vite om junior har det også? I en alder av 11 år? Aldri i verden, sier nå jeg.

Dette innlegget ble publisert i Dagboka. Bokmerk permalenken.