Dag 216 (14. oktober 2020):

Arbeidsgiver kaller inn alle ansatte til samling i Oslo i slutten av denne måneden. Ikke bare ansatte på Oslo-kontoret, men folk fra alle avdelinger i hele landet skal flys inn til et heldagsarrangement i slutten av måneden. Om alle møter, blir vi over 100 stykker. Dette skjer samtidig som alle fortatt er pålagt å ha hjemmekontor og unngå offentlig kommunikasjon i størst mulig grad. Jeg håper og tror at dette er gjort med et ENORMT forbehold, for slik situasjonen er i Oslo i dag, og i landet generelt, tror jeg ikke dette er en veldig god idè. Å taue inn folk fra hele landet via en rekke, forskjellige offentlige kommunikasjonsmidler for deretter å blande og mikse de?
Hvor langt er vi egentlig da unna den holdningen som vi håner Donald Trump for? Heldigvis ganske langt unna, skal det vise seg. Kun kort tid senere kommer det en kontrabeskjed om at kun de ansatte som allerede bor i Oslo, KAN møtes dersom de vil, og at ingen av de eksterne skal reise noe som helst sted.
Dette er noe av det fine med Norge. Vi setter oss ned, tenker over det vi har bestemt og de innsigelsene som har kommet, og beslutter noe annet dersom det er hold i andres synspunkter.

Dette innlegget ble publisert i Dagboka. Bokmerk permalenken.