Dag 215 (13. oktober 2020):

Jeg får et brev fra tingretten i forbindelse med pappas død. Da kona mistet sin far for noen år siden, fikk ikke hun et tilsvarende brev, så jeg er litt nysgjerrig. I brevet står det listet opp en rekke ting jeg som arving må foreta meg; Eventuelt testamente må leveres (om jeg hadde hatt noen som helst idè om hvor han hadde oppbevart det), jeg må skaffe meg oversikt over avdødes formue og gjeld via å motta fullmakt fra retten, og jeg må bestemme skifteform.
Men det er bare det at jeg ikke må noe av dette. Ikke bare må jeg det ikke, jeg skal ikke gjøre noe av dette. Fordi min mor lever fortsatt, og så lenge de to er/var gift, er det hun som bestemmer hva som skal skje. Er det ikke litt rart at tingretten, i vår automatiserte verden, visste det, og hadde det som utgangspunkt før de sendte ut dette brevet?

Dette innlegget ble publisert i Dagboka. Bokmerk permalenken.