Dag 214 (12. oktober 2020):

Det er ikke så lett å være voksen alltid. Eller i alle fall prøve å være det. På fotballtreningen i dag, ble et av barna stemplet på foten ved et uhell tidlig i treningsøkta og det gjorde såpass vondt at han kjente på det etterpå. Når han så da i ettertid var involvert i en duell hvor han fikk seg nok en trøkk hvorpå han svarte med å ta igjen på en måte som ikke er i tråd med fotballregelverket, men som heller ikke  var veldig stygg, tok en av de andre trenerne tak i situasjonen på en litt brå måte ved å rope: «Hva er det du driver med?». Gutten svarte tilbake med å kalle treneren for noe mindre pent, mens treneren da, mener jeg, IKKE var voksen nok ved at han svarte: «Du kan bare pelle deg hjem, din drittunge!» Men slike situasjoner er ikke lett. Jeg er enig at gutten fortjente å bli sendt hjem fra treningen ut i fra det han sa. Men vi som voksne bør klare å svare saklig, uten å senke oss ned på samme nivå som barna.
Det er i etterkant av sånne treninger, som i tillegg ble avsluttet med at et flertall av spillerne ikke bidro med noe som helst da vi skulle rydde opp, at man bare får lyst til å avlyse neste økt. Og det kan det nok hende at vil komme til å skje en gang i fremtiden også. Men de skal få en advarsel først.

Dette innlegget ble publisert i Dagboka. Bokmerk permalenken.