Dag 210 (8. oktober 2020):

Norge er i forandring, konstant. I dag var jeg på besøk i en by som bare ligger 4 mil fra der jeg bor, og som jeg pendlet til hver dag i 3 år på 90-tallet, og det var nesten så jeg ikke fant fram dit jeg skulle uten å måtte skru på GPS’n. Nye veiløsninger, digre parkeringshus og forretningsbygg hadde fullstendig tatt bort det «kartet» som jeg hadde i hodet mitt og som jeg trodde hadde en idè om hvor ting en gang var.
Bakgrunnen for besøket, var årets siste seriekamp med G11-laget hvor vi den senere tid har blitt satt på mange prøver av den norske fotballmodellen. Den siste i form av at fordi «alle skal med» kombinert med at «lagene skal være sportslig så like gode som mulig». Da vi innledet sesongen, stemte dette godt. Satt vi de to lagene opp mot hverandre, ble det en jevn kamp hver eneste gang. Men utover i sesongen, har det ene laget blitt en del bedre enn det andre. Når vi nå har fått inn en ny spiller, som er en del dårligere enn de aller fleste. På hvilket lag skal han da spille? Jeg mener svaret er åpenbart. Han må spille på det beste laget, slik at de totalt sett blir dårligere. Det er en trist tilnærming, men ut fra den modellen vi skal levere etter, mener jeg det er den eneste riktige.

Dette innlegget ble publisert i Dagboka. Bokmerk permalenken.