Dag 208 (6. oktober 2020):

Å prate økonomi med min gjenlevende mor, er ikke lett og timingen nå er i alle fall ikke riktig, så derfor lar jeg være. Samtidig er ikke dette nye tanker, men verken jeg eller noen av mine søsken har turt å ta det opp tidligere heller. Samtidig er det trist å registrere hvordan noe som kunne vært forvaltet på en mye bedre måte, ikke gjør det. Det er banken som gjelder, og det finnes ingen tanker om verken skatt i nåtid, eller en mulig fremtidig gjeninnført arveavgift, eller pengene kunne vært plassert på en annen måte som ga en bedre avkastning. Flere av oss har vel kanskje «mumlet» om dette i ulike sammenhenger de siste ti årene, men ingen av oss tør å ta det direkte fordi vi ikke ønsker at det skal bli oppfattet som nå annet enn velmente råd.

Dette innlegget ble publisert i Dagboka. Bokmerk permalenken.