Dag 189 (17. september 2020):

Det er alltid farlig å rope «ulv, ulv», og med de 188 dagene vi har lagt bak oss «friskt i minne», er det lett å tenke at det ikke er noen grunn til å bli mer på smittevernsalert’n enn vi allerede er. Det er nesten ikke folk innlagt på sykeshus, og antall dødsfall er så lavt at det knapt er til å regne med, men er ting i ferd med å komme ut av kontroll? Eller i alle fall såpass ute av kontroll at myndighetene, det være seg lokale eller sentrale, igjen må ty til drastiske tiltak for å få kontrollen tilbake igjen? I dag kom nemlig meldingen om at det nå er registret smitte på 3 barneskoler i byen vår, blant annet på den som junior går på. Ikke på hans trinn, men like fullt. Bom, så var 98 elever og 16 lærere satt i karantene. Hvis man begynner å tenke på følgende av å sette alle disse menneskene i karantene, da skjønner man at dette viruset er farlig langt utover sykdommen selv.

Dette innlegget ble publisert i Dagboka. Bokmerk permalenken.