Dag 187 (15. september 2020):

Samtidig som det rapporteres om stadig økende smittetall over hele landet, observerer jeg i dag at toget mitt (som det er 14 dager siden sist gang jeg benyttet) bare blir fullere og fullere. Akkurat det synes jeg er veldig rart med tanke på at det som sies fra de FHI og offentlige myndigheter. Det virker jo rett og slett som om samfunnet generelt og næringslivet spesielt, rett slett bryr oss mindre og mindre om gjeldende regler. Jeg var for øvrig hos bedriftslegen min i dag på den årlige legekontrollen, og han mente faktisk at tiltakene vi har nå, er for strenge. Koronaen er jo VELDIG langt unna å overbelaste helsevesenet, hvilket var utgangspunktet for den nedstengningen som fant sted. «Norge har færre enn 1400 sykehusplasser til Koronasyke», meldte et nettsted tidlig i pandemien. Det hørtes ikke spesielt mange ut da, men med tanke på at kun 15 er i bruk nå, kan vi vel slå fast at det er relativt mye å gå på.

Dette innlegget ble publisert i Dagboka. Bokmerk permalenken.