Dag 163 (21. august 2020):

Ei bygd i Nord-Norge setter nesten 4000 innbyggere i karantene etter at man har mistet kontrollen på lokalt smittede. Selv om denne hendelsen isolert sett  ikke er noe hyggelig, slår det meg at Koronaviruset egentlig er en gave til distriktene. Nylig er det lagt fram prognoser som viser at omtrent halvparten av norske kommuner vil slite med fraflytting i årene som kommer. Eller vil de det? De siste månedene har vi jo erfart at svært mange mennesker kan jobbe fra hvor som helst. Og når de kan det, hvorfor da ikke opprette nye arbeidsplasser «hvor som helst»? Et slikt initiativ kan komme både fra offentlige- og private bedrifter og fra ansatte. Hvis noen har lyst til å jobbe hjemmefra, selv om hjemmefra er veldig langt borte, la dem prøve.

Dette innlegget ble publisert i Dagboka. Bokmerk permalenken.