Dag 156 (14. august 2020):

Noen har det man må kunne kalle en noe spesiell agenda. Lederen i arbeidsgiverforeningen Spekter, Anne-Kari Bratten, er en av dem. Arbeidsgiverne som er medlem av Spekter sysselsetter mer enn 220.000 mennesker. Gjennom flere artikler i Dagens Næringsliv, både under Koronatiden og tidligere, tilkjennegir lederen av Spekter i relativt klare ordelag at hun har null tillit til sine medarbeidere. Denne gangen gjaldt det bruk av hjemmekontor. Bratten synes det ikke er noen god idè, ferdig snakka! Jeg har forståelse for motstanden dersom du er sjef på Kiwi. Det er vanskelig å fylle hyllene fra hjemmekontoret. Er du derimot sjef i Telenor, Evry, Basefarm, Atea eller andre teknologi-selskaper, er det derimot ganske spesielt dersom du mener at det er viktig at arbeidstakeren møter fast på en kontoradresse for å styre enheter og hjelpe mennesker som befinner seg helt andre steder. Det er helt åpenbart for alle, unntatt kanskje for en av de viktigste premissgiverne for videreutviklingen av norske arbeidsplasser.

Dette innlegget ble publisert i Dagboka. Bokmerk permalenken.