Dag 148 (6. august 2020):

I dag kom meldingen om at videre liberalisering av Koronatiltakene settes på vent, og at det vil komme innskjerpinger. Smitten stiger over hele Europa igjen nå. Kanskje med unntak av Sverige, men de ligger likevel laaangt over oss i antall nye, daglige smittede.
Det er dessverre ikke til å komme bort fra, men pendling til og fra jobb, er ikke bare meningsløs bruk av tid. Det er energikrevende også. I alle år har jeg fortalt meg selv at den pausen jeg får ombord på toget på vei til jobb, kan sidestilles med et avbrekk på sofaen hjemme hvor jeg kan sitte for meg selv, lese mine aviser, høre på lydbøker osv. Dagens erkjennelse, er at det faktisk ikke er en «gratis» pause. I motsetning til pausene på hjemmekontoret som faktisk oppleves svært energigivende, er dette eksemplet på det motsatte. Så da er jeg tilbake til der var i forrigårs. At jeg fortsatt skal kaste bort minst 40 timer hver måned på noe det i svært liten grad er behov for.

Dette innlegget ble publisert i Dagboka. Bokmerk permalenken.