Dag 142 (31. juli 2020):

I dag kom det første tegnet på at denne dagboka nok kan bli langvarig. Myndighetenes pressekonferanse i dag var et «turning point» i forhold til den prosessen vi har stått i siden gjenåpningen startet. Selv om det ikke ble sagt i klare ordelag, virker det nå plutselig langt mer sannsynlig at det neste som kommer er en innstramming, og at ytterligere åpning av tjenester og tilbud som medfører at mange folk samles, skyves MYE lenger fram i tid, ja kanskje må utsettes på permanent basis fram til det foreligger en vaksine.
Selv har jeg hele tiden tenkt at «til uka skal jeg begynne å dra på kontoret igjen, og i mye større grad enn før sommeren». Den tanken er det bare å legge i skuffen. FHI-direktør Guldvåg var tydelig på at de som er avhengige av offentlig kommunikasjon og som kan arbeide hjemmefra, bør fortsette med det i uoverskuelig fremtid.
Det ligger åpenbart an til at antall reiser til Oslo forblir på et minimumsnivå ut hele 2020.

Dette innlegget ble publisert i Dagboka. Bokmerk permalenken.