Dag 140 (29. juli 2020):

Har du noen gang lest brukerbetingelsene på den nye TV’n din dersom du har en? Jeg satt opp en ny TV i dag og fikk rett og slett sjokk da jeg for første gang på en evighet tok meg tid til å lese hva som stod der. Før du fikk lov til å gå videre å bruke TV’n, måtte du akseptere «alt. «Alt» i dette tilfellet betyr at du absolutt alt du gjør via tv’n, hvilke programmer du ser, hvilke strømmetjenester du bruker, hva du eventuelt surfer på nettet osv. blir logget og overført til LG (tv-produsenten) som kan bruke disse dataene til omtrent akkurat det de vil. Dette gjelder også data fra eventuelle inn-enheter (som en mikrofon), og når er de pr. definisjon slått av? Er de på når tv’n er i standby-modus?
Jeg har sagt det før, men det er helt pinlig hvordan den norske smittestopp-app’n fikk gjennomgå av Datatilsynet og mediene og som har medført at hele prosjektet som utelukkende skulle bidra med noe positivt for oss, har blitt hengt ut på en slik måte at de aller fleste sannsynligvis aldri vil laste den ned igjen, mens absolutt alle andre app’er vi har på telefonene våre og andre steder, blir forbigått i stillhet selv om de helt åpent og kynisk utnytter oss. At enkeltmennesker melder via Facebook at de er skeptiske til smittestopp-app’n, viser bare hvor lite folk har forstått.

Dette innlegget ble publisert i Dagboka. Bokmerk permalenken.