Dag 125 (14. juli 2020):

Fjellet slår virkelig alt. Vi befinner oss på Østerbø Fjellstove og planen for dagen er å gå Aurlandsdalen på det som var den gamle ferdselsåren mellom fjord og fjell den gangen biltrafikk i disse områdene ikke var mulig, og det er kortere tid siden enn man kunne tro. At det i det hele tatt har blitt fraktet ting ved hjelp av hest på denne «veien», er nesten ikke til å tro. Flere steder går vi bare på en smal hylle i fjellet med elva liggende ti meter lavere som eneste «fluktrute». Må ha vært en drøm å være landveisrøver her :-D.
Turen er på snaue to mil, så det er relativt såre fotblader som kommer fram til Vassbygdi utpå ettermiddagen. Igjen er Koronafølelsen totalt fraværende. Mye folk i disse områdene, for det er det, betyr likevel mer enn nok plass til alle. Spøken om at nordmenn ble glade for opphevelsen av tometers-regelen fordi man da kunne gå tilbake til de normale ti meterne, passer godt her.

Dette innlegget ble publisert i Dagboka. Bokmerk permalenken.