Dag 118 (7. juli 2020):

Flere land, stappfulle av Koronasmitte, åpner grensene sine fordi de antageligvis ikke har råd til noe annet. På TV2 Nyhetskanalen proklamerer en eller annen tilfeldig valgt nordmann om hvordan hun og hennes familie har reist til Krotia på tross av gjeldende reiseråd, og «at det går helt fint det asså», og «vi holder oss for oss selv», og «vi er ikke redde for å bli smittet her». Det som sitter igjen som det store spørsmålet etter å ha sett noe slikt er «Og når ble du smittevernsekspert da?», og hvordan i all verden TV2 i det hele tatt klarer å finne fram til slike once-in-a-lifetime-nyhetsobjekter. Watch out, neste gang kan det hende de spør deg, meg eller sjimpansen Julius om hva vi mener om at det i går bare var 52 kuldegrader på Sydpolen. For det var det… ifølge Aftenposten.
Jeg planlegger en lang løpetur og setter i gang, men bryter lenge før halvveis fordi jeg tilfeldigvis jogger forbi der vi bor, og plutselig får lyst til å besøke en kamerat i stedet. Det kjennes som et godt valg.

Dette innlegget ble publisert i Dagboka. Bokmerk permalenken.