Dag 93 (12. juni 2020):

Regjeringen kunngjør nye reiseråd, og nå er verden utvidet fra tidligere bare Danmark til nå hele Norden… med unntak av Sverige da. Svenskene uttrykker både skuffelse og sinne, men morsomst av dem alle er en lokalpolitiker fra Årjäng som vil anmelde Norge til EU. Svenskene er igjennom mange år, på svært ulike områder, kjent for å stikke hodet i sanden når de opplever innenlandske utfordringer, og her gjør de det igjen. Ikke et kritisk ord til egen regjering for deres Koronataktikk, altså som p.t teller nesten 5000 døde og ti ganger så mange registrerte smittede (som selvfølgelig er altfor lavt). Snakk om sjanseløs gjeng!
Når det gjelder egne reiser, blir de innenlands denne sommeren. Norden har aldri vært noe feriested for oss med unntak av noen helger nå og da i svenske eller danske storbyer. Jeg kom plutselig til å tenke på Finland. Driver de med turisme i det hele tatt? Jeg kan ikke huske å ha sett en eneste reklame for noe som helst i Finland og hvor jeg i etterkant har tenkt: «Dit kunne jeg tenkt meg å reise».

Dette innlegget ble publisert i Dagboka. Bokmerk permalenken.