Dag 91 (10. juni 2020):

I dag kom tallene som jeg egentlig har ventet på ganske lenge, nemlig at smitten skulle øke igjen. Med tanke på hvor mye mer åpent alt mulig rart er nå kontra for en måned siden, er det rart at de har fortsatt å falle, men nå kom den første ukesrapporten som viste en stigning i forhold til uka før. Det mest spennende i tallene var at Oslo hadde en tredobling i antall nye tilfeller sammenlignet med uka før OG at tallene fra forrige uke jo ikke har fått med seg massedemonstrasjonene sist helg. Det blir spennende å følge utviklingen i hovedstaden vår når tilsvarende tall kommer om nye to uker. Selv var jeg på jobbreise til kontoret i dag. Det generelle bildet er at stadig flere vender tilbake til hverdagen, men det er fortsatt langt igjen til normale tilstander. Det er fortsatt mange flere som reiser offentlig tidlig på morgenen i en normal sommerferie enn det er i «prime time» nå.
Debattene etter helgas demonstrasjon har begynt å legge seg. Begge sider ser vel at den andre siden har noen poeng, men personlig mener jeg fortsatt at de 15.000 som etter sigende møtte opp i Oslo Sentrum framviste en utrolig uansvarlighet. Helseminister Bent Høie skriver i en kronikk i Aftenposten i dag: «Vi skal stå sammen, men ikke tett i tett.» Det var godt sagt.

Dette innlegget ble publisert i Dagboka. Bokmerk permalenken.