Dag 90 (9. juni 2020):

Et helt årskull på det lokale fotball-laget kan ha fått den første tegnet på hva Korona kan ha medført for barnas fotballinteresse. For hva skjedde egentlig under Koronaperioden? Jo, først var det ikke treninger i det hele tatt, og når treningene endelig kom i gang igjen, kunne man ikke spille fotball som vanlig, men kun drille ulike typer øvelser ut og inn i halvannen time 2-3 ganger i uka. Og hva skjedde da? Noen få droppa helt ut, noen flere begynte å møte opp på en trening mindre i uka enn tidligere. Men hva gjør de nå i stedet? De har skaffet seg helt nye hobbyer som gjør at fotball ikke lenger er den dominerende fritidsaktiviteten. Etter at vi endelig kom i gang for fullt igjen har det vært arrangert to såkalte «ekstratreninger» som er et tilbud for de mest motiverte fotballspillerne. Fra et årskull, har nå så å si alle spillerne blitt borte fra dette tilbudet. Det trenger selvfølgelig ikke å være noe galt i det, kanskje det til og med er veldig bra for flere av dem, men det hadde ikke skjedd hadde det ikke vært for det som har preget oss alle de siste 3 månedene.
Personlig heier jeg mest på de som har fått seg en ny utehobby. De som har gått fra å spille mye Fortnite, til nå omtrent ikke å gjøre noe annet, er jeg faktisk litt bekymret for.

Dette innlegget ble publisert i Dagboka. Bokmerk permalenken.