Dag 87 (6. juni 2020):

Diskusjonen etter gårsdagens demonstrasjon i Oslo (og for øvrig også i resten av verden) pågår fortsatt i sosiale medier (SoMe), og den er relativt heftig. Til og med FB-venner fra andre land kobler seg på og har meget bestemte meninger om det som skjer i vår hovedstad, og altså langt fra deres egen verden. Man skal passe seg for SoMe sin teknologi som gjør at du som oftest blir presentert for meningsytringer som speiler dine egne, men det virker som er soleklart flertall synes at demonstrantenes oppførsel var totalt uansvarlig. En god sak blir ikke bedre av dum oppførsel, synes å være et mantra som de fleste kan slutte seg til. Det pussige er at media virker å ha berøringsangst i forhold til å stille kritiske spørsmål. I går ble det debattert i det vide og det brede, samt konkludert på at forsøket om å vise Kaptein Sabeltann foran 800 mennesker (4 adskilte puljer à 200 mennesker) er ulovlig. Og så er det i dag ingen som tør å si noe som helst i den samme retningen om at 15.000 mennesker samlet seg for å demonstrere i Oslo sentrum. Argumentasjonen var at ytringsfriheten trumfer smittevernsloven. Jeg håper nordmenn flest klarer å holde seg i skinnet, men dette er å be om at folk skal ta seg til rette med kreative løsninger.

Dette innlegget ble publisert i Dagboka. Bokmerk permalenken.