Dag 86 (5. juni 2020):

Kom det en game-changer i Koronasmitten i Oslo i dag, eller har vi redusert smitten til et så lavt nivå at selv en demonstrasjon med mange tusen mennesker som taktfast spytter (ja, du gjør det når du roper høyt nok) ut sin frustrasjon ikke får noen betydning? Det som startet som en sak for utøvelse av empati for alle de mennesker som opplever grov, urettferdig hverdagsrasisme i USA, endte opp med en idiotaksjon av enorme proporsjoner hvor tusener på tusener som stod foran Stortinget og skrek: «I can’t breathe». Tenkte noensinne noen av disse menneskene at nettopp de kan ende opp med å få store problemer med å puste om en uke eller to, eller enda verre, smitte noen som ender opp med å dø av Covid-19? Blir en sak bedre av at tusenvis av mennesker oppfører seg som komplette idioter? Hva hvis dette fører til at hele eller deler av Oslo må stenges ned litt lenger fram i tid med de omkostningene det medfører for barn, eldre, folk som igjen må permitteres, bedrifter som går konkurs osv.?
Hadde det eksistert en organisasjon under navnet «De sjanseløses forening», kunne dagens hendelse foran Stortinget gått inn i lærebøkene deres som en demonstrasjon på hvordan man lever opp til navnet sitt.
En frivillig sier på kveldsnyhetene at hun vil gå frivillig i karantene. Det er isolert sett fint, men det kommer jo så altfor, altfor sent. Det burde vært et krav til alle som deltok!

Dette innlegget ble publisert i Dagboka. Bokmerk permalenken.