Dag 85 (4. juni 2020):

Tenk deg at du vet at dersom du drar ned til sentrum av stedet der du bor, er sannsynligheten for at du blir smittet av Korona ganske stor. Tenk deg at du gjør deg disse tankene, men likevel ikke lurer et sekund på om du skal dra. Du drar, vel vitende om denne mulige konsekvensen. Hva slags sak hadde vært viktig nok for deg til at DU hadde gjort noe slikt? For tiende dag på rad, har en tusenvis av amerikanere tatt denne beslutningen, og trukket ut i gatene på grunn av noe som startet med at en farget mann ble drept av politiet i forbindelse med en altfor hardhendt pågripelse. At folk ble rasende over dette, er forståelig, men det er nok svært mye annet også som ligger bak det som skjer i USA, som for eksempel av Koronaviruset har krevd over 100.000 liv og skapt over 40 millioner arbeidsledige amerikanere. Svært mange har nå ikke veldig mye igjen å tape.
Noen som tydeligvis ikke tror de har noe å tape, er vi nordmenn. I dag kom statistikken som viser at boligprisene i mai steg så mye som de aldri har gjort i en mai måned før, noensinne. Og det i en tid hvor usikkerheten, spesielt mange steder i verden, men også i Norge, er på et nivå vi ikke har opplevd siden andre verdenskrig. Er det Oljefondet som har gitt oss tidenes selvtillit på at «alt kommer til å ordne seg»?

Dette innlegget ble publisert i Dagboka. Bokmerk permalenken.