Dag 81 (31. mai 2020):

All informasjon er tydeligvis ikke like godt formidlet over hele Europa. I dag pratet vi med utvekslingsstudenten vår som med stor innlevelse og glede kunne fortelle oss at hun kommer på besøk til Norge i slutten av juli, for det hadde tyske myndigheter sagt at var mulig. Vel, med mindre vi har misforstått norsk myndigheter (og det tror jeg ikke at vi har), vil ikke dette besøket la seg gjøre med dagens regler i alle fall. De eneste vi kan ta i mot, er dansker. For alle andre gjelder et generelt innreiseforbud (med noen unntak), men uansett må alle andre enn danskene gå i en 10-dagers karantene ved ankomst, og det er nok neppe det som har blitt formidlet i Tyskland. Ja, ja… Trøsten er at det er lenge til juli, så det KAN jo komme endringer før den tid.
I USA ser det ut som landet er på randen av borgerkrig, i alle fall de bildene vi blir presentert i vestlige medier. Den utløsende årsaken sies å være pågripelsen av en svart mann som endte med at han døde, men amerikanerne har jammen mye annet å være frustrert over om dagen også. Det er rekordhøy arbeidsledighet og de har flest antall korona- smittede og døde i verden også. Men å ta til gatene i store demonstrasjoner for å vise sin misnøye med dette, er vel ikke akkurat den smarteste måten å forsøke og løse problemet.

Dette innlegget ble publisert i Dagboka. Bokmerk permalenken.