Dag 80 (30. mai 2020):

Hva lite skal egentlig til for å bekjempe Koronaviruset? I dag har vi hatt familieselskap med 15 stykker til stede. Vi har riktignok ganske god plass så vi kan holde 1 meters avstand relativt greit, og vi klemmer ikke hverandre som før, men i forbindelse med for eksempel matserveringen, er det ingen tvil om at flere helt eller delvis tar på det samme serveringsbestikket. Men går det likevel bra fordi vi er så flinke til å vaske hendene (alle ble møtt med Antibac ved ankomst), eller er det bare fordi ingen av oss er smittet og at vi således egentlig bare har flaks?
Utpå kvelden melder lokalavisa at over 300 russ har vært samlet og at de ifølge politiet ikke er i nærheten av å følge smittvernsreglene. Så de har da åpenbart bare flaks? Eller gjør de litt de også (som å sprite hendene sine jevnlig) som gjør at dette likevel går bra? Eller prater vi kun dager eller uker før vi kan lese om en eller annen «super-spreder» som har smittet 30 stykker på en kveld?
I følge VG er det i dag 30 innlagt på sykehus p.g.a. Korona, av disse er 8 på intensiven, men kun 3 i respirator, og det er kun registrert 10 nye smittede siste døgn. Det er med respekt å melde INGENTING. Jeg er sikker på at man kan ramse opp et tosifret antall andre lidelser/sykdommer som har flere innlagte på norske sykehus akkurat nå. Og godt er det. Nesten for godt til å være sant.

Dette innlegget ble publisert i Dagboka. Bokmerk permalenken.