Dag 73 (23. mai 2020):

Vi hører på morgennyhetene at to menn har omkommet etter å forsøkt å kjøre vannscooter i det mega drittværet som er i går. Det er ikke til å tro. Ikke at de omkom, men at de faktisk våget seg ut på sjøen, i en vannscooter, i det været. Hva skal man si? Hvorfor var det ingen av turkameratene deres som sa til dem at det var en «klin kokos»-handling?
Som nordmenn flest på hyttetur, tar vi oss et par turer i løpet av dagen med innlagte stopp for å nyte lokale forfriskninger. Underveis diskuteres blant annet verdens religioner heftig, og det er ateistene som er tøffest i ordskiftet. Det påpekes spesielt at alt som er nedfelt på papir, uansett religion er en tolkning fra mennesker og eller samfunn som kan ha hatt flere motiv for å komme fram til det som senere har blitt en religion. Når ble det for eksempel urent å spise grisekjøtt? Kan det ha vært for eksempel fordi det på et tidspunkt var direkte farlig å spise kjøttet på grunn av svinepest eller andre sykdommer? Hvem kan i det hele tatt tro på en jomfrufødsel? Eller flygende skapninger som ingen verken har sett før eller siden?
Det er vanskelig å argumentere mot dette, selv for meg, som anser meg som troende, men som har valgt å plassere hele problemstillingen i en boks for ting jeg ikke forstår, men aksepterer at er som de er.

Dette innlegget ble publisert i Dagboka. Bokmerk permalenken.