Dag 69 (19. mai 2020):

NRKs Debatten fyrer løs mot NAV fordi de ennå ikke har klart å hoste opp et system som ivaretar behandlingen av de mer enn 400.000 som brått er registrert som arbeidsledige i Norge. Dette selv om NAV varslet at det å levere et slikt nytt system, ville ta flere måneder.
Samtidig har NAV levert på 11 av i alt 12 bestillinger fra Stortinget på systemer som ikke fantes for 2 måneder siden. Selv om det er lett å ha sympati med den store gruppen mennesker som savner dagpengene sine, må noen her ta seg en bolle. Det er bare å sette seg ned selv i to minutter og tenke etter hva slags logiske nøtter som må løses (og programmeres) før dette kan være på plass. Noen skal ha ditt, noen skal ha datt. Dersom du har noe ditt fra før, skal du ikke ha like mye datt sammenlignet med andre som verken har ditt eller datt. Og, nei, dette er ikke noen hyllevare som man kan reise ned på butikken å hente ut. Give NAV some time, please!
Noen som ikke har rolige tider, selv i Koronatider, er håndverkere. I dag kom plutselig «alle tall» på bordet hva gjelder våre oppussingsprosjekter, og konklusjonen ble relativt raskt at vi verken har råd til alt vi hadde tenkt å fikse nå i år, og vi får heller ingen til å gjøre det før langt utpå høsten. Vel, vel, da får vi leve med det stygge uteområdet vårt litt til da.

Dette innlegget ble publisert i Dagboka. Bokmerk permalenken.