Dag 66 (17. mai 2020):

Fortnite og en lengre tur i skogen. Det ble vel den store forskjellen mellom denne utgaven av 17. mai og de tidligere for vår familie. Vel, det ble selvfølgelig ikke noe barnetog heller, men den delen av dagen fortonet seg relativt lik. Vi stod opp 17.mai-tidlig hele gjengen, pyntet oss, reiste til et punkt litt utenfor bykjernen, og gikk med flagg inn til byen hvor et musikk-korps hadde annonsert at de skulle holde en mini-utekonsert fra kl11. Etterpå ble det både en og to iskrem, før vi dro hjem igjen, fikk gjester og spiste pølser etterfulgt av kaker, kaffe og enda mer is. Til hit kan man si at dagen og mye av innholdet var relativt sammenlignbar med en vanlig feiring.
Etter maten ble det dog noe helt annet. Vanligvis er dette tiden hvor vi trekker opp til skolen, går i et lite borgertog og barna har masse leker i skolegården, men det måtte som kjent utgå i år. I stedet ble vi litt lenger ved bordet og lot smella gå, før vi tok av all finstasen og sa ha det til gjestene. Deretter satte junior seg foran TV’n og to seg en to-timer med Fortnite, mens alle vi andre tok en tur i skogen i stedet. Akkurat det siste er ikke veldig originalt når du er nordmann og bor der vi bor, men det var det tydeligvis i ettermiddag. Vi møtte i alt 8 personer på vår drøye timestur, hvilket ikke er spesielt mange sammenlignet med en vanlig søndag i strålende vær. Legger jeg til at ingen av de var norske, så er det bare å konkludere med at skogsvandring på senkvelden 17. mai, er veldig unorsk 😀
Alle sier for øvrig at denne 17.mai kommer til å bli et unntak, og at neste år er alt tilbake til normalen. Jeg er ikke så sikker på det. Jeg tror at også neste år kommer til å være langt unna normale tilstander.

Dette innlegget ble publisert i Dagboka. Bokmerk permalenken.