Dag 65 (16. mai 2020):

Vi drar på Korona-kino. Bookingen via nett er selvfølgelig Koronajustert, og uten at jeg regnet veldig nøye på det, kan det ikke har vært mulig å reservere noe særlig mer enn 40% av plassene i salen. Ikke at det var noe problem, publikum telte totalt 11 stykker, oss inkludert. Neppe nok til å betale lønna til alt personalet som var der, men det viktigste er vel kanskje i starten å få folk til å skjønne at tilbudet faktisk er tilbake.
I dag er jeg for øvrig også «tabbe-klemt» noen for første gang. Det vil si, klemt noen som ikke bor i husstanden, noe man jo strengt tatt ikke skal gjøre. Det skjedde helt på automatikk, siden det har vært standardmåten å ønske svigermor velkommen på, og hun har jo ikke vært hos oss siden før pandemitiltakene ble iverksatt. Teller det som unnskyldning?
Ellers er det mye som begynner å ligne det normale nå. På det lokale kjøpesenteret er så å si alle butikkene åpne. De få som ikke er det, har antageligvis gått konkurs. På TV er det igjen fotball fra en av verdens beste ligaer, og selv om jeg må lage mat samtidig som storkampen mellom Borussia Dortmund og Schalke 04 pågår, er det deilig å kjenne på følelsen av «for alle del ikke å gå glipp av noe».

Dette innlegget ble publisert i Dagboka. Bokmerk permalenken.