Dag 64 (15. mai 2020):

Da var det game over for sommerferien 2020, i alle fall slik den var tenkt. I dag kunngjorde regjeringen at utenlandsreiser frarådes til og med 20. august, og dermed er det bare å si «bye-bye» til Rhodos denne sommeren. Jeg kjenner at oppfordringen om å feriere i Norge i stedet ikke treffer meg veldig godt. Ikke fordi jeg ikke er glad i å feriere i Norge. Det har vi gjort mange ganger, senest i fjor, men hvem sier at ikke smitten kan blusse opp igjen slik at Norgesferien også forsvinner i det blå? Nei, å sette av penger i enda en runde til noe som kanskje ikke blir noe av, virker ikke veldig forlystende, i alle fall ikke i dag. Dessuten har vi familie både på Sørlandet og i nærheten av Tjøme, så da får vi heller vurdere en langhelg eller to der, og kanskje en tur til fjells på sparket om det går. «På sparket» blir i alle fall hovedregelen. Det frister faktisk mer å bruke hele feriebudsjettet på oppussing. De pengene får man i alle fall normalt valuta for.
Til uka er det vel bare å begynne moroa med å se på om, hvordan og eventuelt når man kan få tilbake de pengene som er lagt ut for årets ferie. Jeg tipper enden på visa fort vekk blir at vi får en «tilgodelapp» på sommerferien til neste år. Noe mer tror jeg det er vanskelig å håpe på.

Dette innlegget ble publisert i Dagboka. Bokmerk permalenken.