Dag 61 (12. mai 2020):

Fellestreningene for oss gamlinger som liker å løpe er i gang igjen, og som alle andre vår-yre med begrensede fritidstilbud er dagens oppmøte godt over snittet. En annen ting som dessverre er, om ikke godt over snittet, så i alle fall godt over forventningene til kona og jeg, er tilbudet på diverse oppussingsprosjekt som kom på e-post i dag. Sluttsummen lander vel omtrent på det dobbelt av hva vi kunne tenke oss å bruke, så da må vi prioritere. Dessverre. Det blir nok en tur i tenkeboksen.
Noen som verken ser ut til å gå i tenkeboksen eller evner å prioritere, er politikerne våre. Regjeringen har i dag lagt fram revidert nasjonalbudsjett, og det foreslås å bruke en 1/25-del av hele oljefondet bare i år, en dobling fra hva det ville vært uten Korona! Og som ikke det er nok… Alle opposisjonspartiene synes at det er for lite. Ifølge dem bør vi bruke enda mer. Det er helt ufattelig. Jeg er redd vi kommer til å få tidenes backlash i årene som kommer, og hvor det eneste alternativet blir en massiv økning av skatter og avgifter for folk flest. Det er synd på ungdommen som går glipp av 17. mai, fotballsesongen, årets russefeiring og så videre. Men det er enda mer synd på de samme ungdommene når de står der som voksne og statskassa er tom.

Dette innlegget ble publisert i Dagboka. Bokmerk permalenken.