Dag 60 (11. mai 2020):

Når er det lov å definere noen som dødssyk? Ingen jeg kjenner har Korona, men min mor har lungekreft i stadium 4, og av de som er på det nivået, er det kun 14%  som lever 5 år senere. I dag var det dags for å ta bilder av lungene etter 3 måneder med cellegift-behandlinger. I januar, da hun fikk meddelt diagnosen, ble hun bedt om å ta med seg noen nærstående på sykehuset, så både en eldre bror og jeg var med på flere legekonsultasjoner og noterte ned massive mengder med informasjon som det er svært vanskelig for et menneske å absorbere alene, spesielt når man er den det gjelder og en relativt rask død (kun noen få måneder), er et av flere mulige utfall.
I Koronatiden er det andre regler som gjelder. Sykehuset voktes som Norges Bank, og pårørende kan bare glemme å sette sin fot innenfor døra. Selv pasientene må fortsatt gjennom en siling basert på hva slags avtale de har. Muttern klarer seg bra alene hun, og hun vil ikke få noen svar i dag på hva de nye bildene viser, men det er en kjip situasjon.
Dagbladet meldte midt på dagen i dag at Premier League har fått grønt lys av myndighetene for å starte opp. Samme dag, noen timer senere, meldes det at i Tyskland, hvor kontrollen er langt bedre, må kamper som skulle startet til neste uke avlyses fordi to lag melder om koronasmittede spillere (selv etter alle disse inngående tiltakene). Jeg tror fotballen, selv i England, må forberede seg på at sesongen ikke fullføres.

Dette innlegget ble publisert i Dagboka. Bokmerk permalenken.