Dag 59 (10. mai 2020):

Jeg er normalt veldig glad i snø, men å oppleve et snøfall på mer enn ti centimeter 10. mai i Sør-Norge, har jeg vondt for å se at fører noe med seg som jeg kan ha veldig nytte av. Bortsett fra at vi kunne ha snøballkrig i forbindelse med den ukentlige søndagsturen da. Samtidig synes jeg dette kalde, unødvendige teppet speiler en av dagens nyheter ganske godt; Sør-Korea, landet med over 50 millioner innbyggere og som har blitt sett på som et forbilde i bekjempelsen av Korona-pandemien med god smittekontroll og et ganske så åpent samfunn, må begynne å stenge ting ned igjen. Ifølge nyhetene, kan 50 smittetilfeller spores tilbake til at en person tok seg en tur på byen. Det er en ekstremt dårlig nyhet, spør du meg, og viser hvor fort ting kan bli satt i revers.
I Storbritannia holder statsminister Boris Johnsen pressekonferanse, og det er åpenbart at de er laaaaangt bak oss i Norge hva gjelder en gjenåpning av samfunnet. «Hvis alt klaffer, kan det hende at vi kan åpne spisesteder med videre igjen fra juli måned», varslet den britiske statslederen i det som ble en heller grå avslutning på en kald og våt dag.

Dette innlegget ble publisert i Dagboka. Bokmerk permalenken.