Dag 56 (7. mai 2020):

Det er nesten rart at ikke regjeringen ventet til i morgen! Da hadde vi fått vår andre frigjøringsdag på den åttende mai. Det føltes i alle fall nesten slik i dag når statsministeren varslet STORE lettelser i tiltakene som har blitt innført. Junior begynner på skolen allerede til uka. Vi kan arrangere bursdager som før, check. Vi kan ha 17.mai-fest som vanlig, check. Fotballen begynner igjen, fornøyelsesparker kan åpne etter hvert, og jammen meg stod det i Aftenposten i dag at Hellas (som vi har forhåndsbetalt ferie til), muligens vil åpne for turister snart. Går det virkelig an å håpe på det? Er det juleaften?
Ellers var junior hos fysioterapeut i dag. Der fikk vi også se nye smittetiltak i praksis. Eget laken måtte medbringes og spres utover massasjebenken før han fikk ta plass. På kvelden om det også melding om at sykehjemmet som pappa er på, vil åpne for besøk inne til uka. Det er vi selvsagt veldig glade for, men personlig tror jeg det er her potensialet for «svenske tilstander» ligger framover. Når unge studenter som har jobb på sykehjem som ekstrajobb begynner å innta vante arenaer, skal det mye til at ikke en eller annen drar med seg dette på jobb. Og da er det vel game over for mange eldre. Men det er nok dessverre en risiko vi bare må leve med. Antibac og god avstand hjelper vel forhåpentligvis fortsatt slik at vi fortsatt klarer å bevare kontrollen.

Dette innlegget ble publisert i Dagboka. Bokmerk permalenken.