Dag 54 (5. mai 2020):

Statsministeren uttaler at målet er å åpne Norge før sommeren. Før sommeren, det er i så fall utrolig gode nyheter. Barn og ungdom først, deretter arbeidsliv, og deretter «øvrige aktiviteter». Høres jo fint ut, men som alltid ligger djevelen i detaljene, og de får vi ikke før to nye dager har gått. Jeg sitter med en følelse av at vi gleder oss for tidlig. Først håper jeg at skolen åpner for junior, og det er jeg ganske sikker på at blir innfridd rimelig raskt. Men hva med alle smittevernstiltakene rundt lek og idrett? Hva slags frihet skal barna våre få dersom det for eksempel blir et krav at alle barnegrupper må holdes under oppsyn av en voksen når de leker? Og hvor kult blir det å spille «liksom-fotball» resten av sesongen som i praksis betyr å drille en kjegle og sentre pasninger? Jeg har vel nevnt det før, men jeg er redd frafallet foran neste sesong kan bli massivt.
En ting jeg dessverre vil savne, er hjemmekontoret. Spesielt i den lange perioden hvor det er buss for tog i sommer. Mon tro hvor lurt det er forresten? Busser er relativt mye trangere steder enn tog. Men kanskje arbeidsgiver nå har funnet ut at hjemmekontor faktisk fungerer helt fint? Det er lov å håpe.

Dette innlegget ble publisert i Dagboka. Bokmerk permalenken.