Dag 50 (1. mai 2020):

Det er 1. mai og LO inviterer til digitale «demonstrasjonstog». Der går grensen for meg. LO bidrar med veldig mye bra, og er en viktig aktør i det norske samfunnet, men å høre på monologer i et ekko-kammer, spesielt i disse tider, fremstår som både feil og uinteressant. La ekspertene til FHI bestemme tempoet nå, så kan regjeringen og Stortinget ta seg av resten.
Via SMS har vi en heftig diskusjon i kameratflokken om hvorvidt fotballen i England bør få starte opp igjen eller ikke. Jeg er i mot, de fleste andre er for. Mitt argument er at jeg tror ikke de politiske lederne, selv i England, kommer til å tåle Korona-dødsfall i støtteapparatet til fotball-lag i Premier League (spillerne går det nok bra med) fordi de på død og liv skal få begynne å drive med sitt før engang frisører, spisesteder og lignende har fått lov til å åpne. De bør gjøre som i Norge, mener jeg. Ta det stegvis, og slippe idretten til når det er tilrådelig. Det er noe annet om noen dør av Korona i et åpent samfunn. Da er det en del av en kalkulert risiko. Akkurat som at det omkommer folk i trafikken hvert 24. sekund på verdensbasis.

Dette innlegget ble publisert i Dagboka. Bokmerk permalenken.