Dag 41 (22. april 2020):

Nok en herlig sommerdag. Straks arbeidsdagen er over og jeg kan storme ut av hjemmekontoret, går turen til dit alle gifte menn i enebolig er på vei i disse dager, nemlig til byggevareforretninger og hageland! Det er nesten så man helt glemmer at det er Koronatid. Det er mange biler på veiene, det er greit med folk i butikken. Kort fortalt, alt er som det pleier å være! Bortsett fra at vi passer på å holde avstand da. Er det så enkelt som at hvis vi klarer å gjøre det på dette viset, kan alt utenom arrangementer med store folkesamlinger bli akkurat som før i løpet av veldig kort tid?
På jobben har jeg gitt meg selv et oppdrag, og det er å lage en enkel brukerveiledning for Teams på norsk som tanken er at skal sendes ut til alle våre ansatte. Det er litt tricky siden det kun er en måned siden jeg selv begynte å bruke dette verktøyet, og jeg er langt fra utlært, men erfaringen tilsier at det er svært få andre også, og svært mange liker faktisk fortsatt å få en bruksanvisning på norsk. Utfordringen er at den allerede er på over 20 sider, og det er ikke like populært. I hvert fall ikke om intensjonen er at den skal bli lest.
VG og delvis også NRK prøver desperat å få ansettelsen av den nye sjef i Norges Bank til å framstå som noe som ikke tåler dagens lys. Mannen som har fått jobben, svarer helt utmerket for seg, men det er verre med en del av det offentlige Norge som deltok på et seminar hos ham som det ble invitert til for 2 år siden. De av dem som har vært der i embetes medfør og som jobber i statlige selskaper, har fått kalde føtter, og finner ut at det har vært feil å delta gratis på et så dyrt seminar. Derfor får de arbeidsgiver til likevel å betale hele moroa, men da blir det fremstilt som de har vært på fest på skattebetalernes regning i stedet. Når det hele så dekkes i det vide og brede på NRK, kan vi i alle fall konkludere med at skattepengene våre har mye å gjøre om dagen.

Dette innlegget ble publisert i Dagboka. Bokmerk permalenken.