Dag 36 (17. april 2020):

Hurra, i dag kom meldingen fra den lokale fotballklubben om at vi kan starte opp med treninger igjen fra mandag 27. april. Det tror jeg mange barn, min egen sønn inkludert, kommer til å bli veldig glad for. Etter å ha tenkt meg om i noen sekunder, kommer dog tankene på hvordan vi skal få organisert dette i praksis. Det må være en voksen tilstede pr. 4. barn. For vår gruppe, betyr det 5 eller 6 voksne pr. trening. Da blir det nødvendigvis en del som kan lite om fotball som må være med å passe på. Smittevernsreglene er dog veldig strenge. Dersom man tar på bakken (kunstgresset), ballen eller annet utstyr, skal hendene desinfiseres hver gang! Det tror jeg kommer til å gi noen utfordringer til og begynne med, men, men… Alt for kidsa!
I dag hadde vi også vårt første digitale allmøte på jobb med pålagt oppmøte. Jeg tror faktisk vi glemte å telle opp om alle var der, men det så i alle fall lovende ut med tanke på antall ikoner nederst på skjermen. Ettertiden viste dog at flere ikke fikk det til å virke helt, at enten lyd eller bilde fra egen pc ikke fungerte. Vi kommer til å ha så godt av at vi faktisk MÅ få dette til å virke 100% fremover. Det blir en bratt lærekurve for noen, og en ganske stor pedagogisk utfordring for de som skal lære bort også.
Flere folk flagger på Facebook at de vil nekte å laste ned Smittevernsappen p.g.a. at de mener seg overvåket. Men på Facebook er de, og Google, og Snapchat. Hvor mørkt kan det bli?

Dette innlegget ble publisert i Dagboka. Bokmerk permalenken.