Dag 35 (16. april 2020):

I dag lanserte Norge den nye smittevernsappen som myndighetene håper at flest mulig antall nordmenn vil laste ned. Inni mitt hode er jeg veldig skeptisk til alt som lukter av overvåkning, samtidig som jeg indirekte har latt meg overvåke i mange år allerede gjennom for eksempel medlemskap i ulike sosiale medier og for eksempel via fordelsprogram knyttet opp mot betalingskort. Så etter å ha tenkt igjennom det, var det relativt enkelt å si ja til denne. Blir spennende å se om den virker, samt hvilket hakeslipp jeg eventuelt kommer til å få dersom den en gang i fremtiden sender meg i karantene fordi jeg har vært for nær en anonym smittet person over lengre tid.
Ellers er det fascinerende hvor fort folk tar i bruk ny teknologi når de må, helt uten å mukke. For to måneder siden var det stort mindretall som i det hele tatt kunne noe om-, eller brukte de digitale møterommene vi har på vår arbeidsplass. I dag fikk jeg telefon fra en medarbeider som lurte på hvordan han kunne holde et foredrag med 10 forskjellige foredragsholdere, plassert på 10 ulike steder, foran et ukjent publikum som i praksis nok blir færre enn 100, men som i teorien kan bli mange, mange flere. Visste vi i det hele tatt om sånne løsninger fantes for en måned siden?

Dette innlegget ble publisert i Dagboka. Bokmerk permalenken.