Dag 34 (15. april 2020):

I dag avspaserte jeg halvannen time midt på dagen for å gjøre noe fysisk sammen med junior etter skoleslutt. Vanligvis gjør han jo det sammen med en kamerat, men på grunn av forkjølelsen hans, må det samværet utgå inntil videre. Vi sykler inn til byen langs kjente sykkelstier. Det vrimler av folk, minst like mange som en vanlig søndag. Hvordan så mange faktisk har mulighet til å gå eller sykle på tur på et tidspunkt som normalt er arbeidstid, virker som en dårlig nyhet.
Dårlig nyheter har Verdens Helseorganisasjon også fått i dag. USA vil ikke lenger være med å dele på regninga for deres arbeid, og stanser alle pengeoverføringer. Det virker særdeles sært å gi en organisasjon som mest virker som et rådgivende organ basert på fagfolks studier og innsikt, skylda for at USA i særklasse er det landet i verden som har dårligst kontroll på smitteutbredelsen.
På kvelden tar jeg meg en tur og handler sko på konkurssalg til priser man normalt aldri ser i Norge. Tre par sko hvorav et par Gant-boots for til sammen tusen kroner. Den enes død, den andres brød. Vi er ekstremt heldige vi som er i arbeid.

Dette innlegget ble publisert i Dagboka. Bokmerk permalenken.