Dag 31 (12. april 2020):

VG setter president Trumps håndtering av Koronakrisen i et dårlig lys, mye gjennom å fokusere på hans uttalelser underveis om epidemien, og det tar fullstendig av i kommentar-feltene. Uansett hva man mener om saken, bidrar den i hvert fall ikke på noe nivå til å løse noe som helst, kun til å få folk til å fly i synet på hverandre, i hvert fall digitalt.
Storbritannia rapporterer over 10.000 døde, samtidig som antall registrerte smittede i landet ikke er mer enn drøyt 80.000. Sistnevnte tall er så grenseløst lite beskrivende for det som må være minst over en million smittede engelskmenn om man sammenligner dødsraten med land som har god kontroll på antall smittede. Storbritannia har åpenbart null kontroll! Et annet land som fortsatt sliter med å gjenvinne kontrollen, er Italia. Etter å ha rapportert et jevnt fall i antall smittede i mer enn en uke, kom det i går et stort hopp som får en til å lure på hva italienerne egentlig driver med. Samtidig, og det er jo viktig, er det bare tall. Dersom det for eksempel kommer som et resultat av langt hyppigere testing, blir jo bildet ganske annerledes. Det er i det hele tatt veldig mange tall og fakta som presenteres om dagen, hvor det mangler altfor mye kontekst til at man kan lure på hva disse faktaene egentlig er verdt.

Dette innlegget ble publisert i Dagboka. Bokmerk permalenken.