Dag 28 (9. april 2020):

At jeg ikke tenkte på det for lenge siden… I dag har vi besøkt pappa! Det vil si, vi har besøkt ham gjennom vinduet på aldershjemmet der han bor, og siden det ligger i første etasje, ble det et ganske godt og «nært» besøk. Vi hadde i hvert fall ingen problemer med verken å se eller høre hverandre, og da var mye gjort. Det var tydelig at han også satt pris på å se kjente, og det ble i det hele tatt en god opplevelse. …Og ikke nok med det. På vei til svigermor avtalte vi å gå en tur «med god avstand» med min tante og onkel som vi kunne treffe via en kort avstikker fra E-18, og det resulterte i en 2-timers omvisning med ny og gammel i historie om Horten fra og med andre verdenskrig og fram til nå. Til og med en ubåt fikk vi tatt i nærmere øyensyn hvilket jo seg egentlig bare hør og bør på denne dag hvor det er nøyaktig 80 år siden krigen kom til Norge. Både onkel og tante er i risikogruppen i forhold til alder, men føler seg begge i så god form at de jevnlig går lenger turer utendørs, men passer på å holde god avstand til både kjente og ukjente de treffer underveis.
Da vi kom frem til svigermor utpå ettermiddagen, ble vi tatt i mot etter ny skikk og bruk, det vil si uten fysisk kontakt, men like fullt særs velkomment og etterfulgt av en tradisjonsrik middag med lammestek og noe godt i glasset.
Nå som dagen straks er over, slår det meg at vi har møtt flere, kjente mennesker i dag enn på lenge, lenge, lenge.

Dette innlegget ble publisert i Dagboka. Bokmerk permalenken.