Dag 27 (8.april 2020):

Siste arbeidsdag før påskeferien for kona, og i morgen reiser vi bort, helt lovlig, johoo! Kona jobber i en såkalt kritisk, offentlig virksomhet, så hun har stående tilbud om å jobbe så mye hun vil gjennom hele påsken, men i dag kunne de faktisk gå hjem tidligere enn planlagt fordi køen av henvendelser var tom.
Selv har jeg skiftet dekk på en av bilene våre i dag. Når det gjelder den andre, som vi har igjen 9 måneder av leasingen på, er bilbutikken som formidlet bilen til oss konkurs. Det blir interessant å se hvor den da skal leveres når avtaletiden er omme.
På Facebook diskuterer jeg stadig med folk som virker svært redde for Koronaviruset. For å gjenta meg selv; Det er fascinerende hvor mange som mener at for denne krisen skal det åpenbart ikke være noen grenser for smittevern, koste hva det koste vil. Til og med Kinas tiltak hvor de sperrer folk inne på bittesmå arealer i ukesvis, blir trukket fram som «the way to do it». Samtidig har jeg stor forståelse for at man reagerer annerledes dersom man er redd for eget liv og helse. Det blir spennende å se om samfunnet kommer til å gjenoppstå før en vaksine er på plass. Jeg har personlig vanskelig for å se for meg at de som er redde, blir noe mindre engstelige før de er HELT sikre på at de kommer til å tåle viruset.

Dette innlegget ble publisert i Dagboka. Bokmerk permalenken.