Dag 26 (7. april 2020):

Junior og jeg fyller en hel, innleid hestehenger med kvist og kvast fra Tjua-hekken jeg skrev om i går og reiser på fyllinga. Heldigvis skrev nettavisene om at det hadde vært kilometer lange køer og flere timers ventetid i går, og dermed var det ikke kø i det hele tatt når vi kom i dag. Det er lov å ha flaks.
Regjeringen la i dag fram de første lettelsene i Koronatiltakene siden de ble innført. Ingen av de påvirker vår familie direkte, men de er veldig positive for mange vi kjenner. Frisører og fysioterapeuter kan endelig se fram til å kunne tjene penger igjen, hvis kundene kommer da, og det tror jeg de gjør om smittevernstallene fortsatt holdes lave.
Innenfor kultur og idrett er det likevel ingen lettelser fram til 15. juni så lenge man ikke klarer å overholde smittevernskravet om 2 meters avstand mellom individene. Det bør dog borge for at mine venner i travsporten kan begynne å kjøre løp igjen. For de som ikke vet noe om trav, tenker dere sikkert at det er en marginal idrett, men det er den ikke. Spesielt ikke i kroner og øre. Det er en milliardindustri, og der det er millarder ute og går, er det mange arbeidsplasser også. Blir spennende å se om de ikke kan få åpne nå i nær fremtid. Det vil bety mange arbeidsplasser i virksomhet igjen.
Når det gjelder fotballen, betyr vedtaket en ytterligere utsettelse i forhold til idrettens håp om start i slutten av mai. Blir spennende å se hva det medfører både for de klubbene som ennå ikke har permittert noen spillere, og de som har det. Det må være kostbart å drive en eliteserieklubb uten inntekter.

Dette innlegget ble publisert i Dagboka. Bokmerk permalenken.